Verlaten de ratten het zinkend goudschip? Het begint er stilaan naar uit te zien, want in de afgelopen weken vond er een opvallende uittocht van speculanten plaats. Die hadden gegokt op een stijging van de goudprijs, maar kwamen tot de conclusie dat die er voorlopig niet inzit.

De exit van de speculanten is geen positief signaal voor het goud zelf, want meestal geven deze een extra impuls wanneer de goudprijs zich in een stijgende trend bevindt. Die impuls zal er ditmaal niet zijn, waardoor het opwaarts potentieel voor het edelmetaal beperkt blijft.

Verlaten de ratten het zinkend goudschip? Het begint er stilaan naar uit te zien, want in de afgelopen weken vond er een opvallende uittocht van speculanten plaats. Die hadden gegokt op een stijging van de goudprijs, maar kwamen tot de conclusie dat die er voorlopig niet inzit. De exit van de speculanten is geen positief signaal voor het goud zelf, want meestal geven deze een extra impuls wanneer de goudprijs zich in een stijgende trend bevindt. Die impuls zal er ditmaal niet zijn, waardoor het opwaarts potentieel voor het edelmetaal beperkt blijft.