Harvinder Sian, senior bond strateeg bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Londen, houdt Spanje scherp in de gaten. Sian verwacht dat de Spaanse kredietrating op zijn beurt met twee streepjes wordt verlaagd.

De Portugese kredietrating kwam niet onverwacht, want Moody's had op 5 mei al laten weten dat de rating werd herbekeken. Het tekort op de Portugese begroting is 9,30% van het BBP, het Spaanse 11,20%.

Volgens Sian zou een verlaging van de Spaanse kredietrating op de financiële markten minder rustig worden onthaald. De Luxemburgse eerste minister Jean-Claude Juncker uitte al zijn ongenoegen dat de verlagingen van de kredietratings worden doorgevoerd op een moment dat de Zuid-Europese landen zware besparingsinspanningen leveren.

Harvinder Sian, senior bond strateeg bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Londen, houdt Spanje scherp in de gaten. Sian verwacht dat de Spaanse kredietrating op zijn beurt met twee streepjes wordt verlaagd. De Portugese kredietrating kwam niet onverwacht, want Moody's had op 5 mei al laten weten dat de rating werd herbekeken. Het tekort op de Portugese begroting is 9,30% van het BBP, het Spaanse 11,20%. Volgens Sian zou een verlaging van de Spaanse kredietrating op de financiële markten minder rustig worden onthaald. De Luxemburgse eerste minister Jean-Claude Juncker uitte al zijn ongenoegen dat de verlagingen van de kredietratings worden doorgevoerd op een moment dat de Zuid-Europese landen zware besparingsinspanningen leveren.