De volumes luchtvracht en wegvervoer daalden in november veel scherper dan verwacht. De divisie Post presteert zoals verwacht. Voor de hele groep mikt TNT in 2009-2010 op 270 tot 330 mln EUR aan kostenbesparingen.


Indien de volumes in Express blijven ontgoochelen, voorziet men 120 mln EUR bijkomende kostenreducties. Het management rekent voor Post op een hoger volumeverlies in de komende jaren (6% per jaar tegenover momenteel 4%) en plant daarom extra besparingen in deze divisie.


Behoudens uitzonderlijke omstandigheden wil TNT zijn dividend behouden op 0,85 EUR per aandeel. SG Private Banking verlaagt de winstschattingen, maar blijft koper, zij het met een verlaagd koersdoel van 20 EUR.

De volumes luchtvracht en wegvervoer daalden in november veel scherper dan verwacht. De divisie Post presteert zoals verwacht. Voor de hele groep mikt TNT in 2009-2010 op 270 tot 330 mln EUR aan kostenbesparingen. Indien de volumes in Express blijven ontgoochelen, voorziet men 120 mln EUR bijkomende kostenreducties. Het management rekent voor Post op een hoger volumeverlies in de komende jaren (6% per jaar tegenover momenteel 4%) en plant daarom extra besparingen in deze divisie. Behoudens uitzonderlijke omstandigheden wil TNT zijn dividend behouden op 0,85 EUR per aandeel. SG Private Banking verlaagt de winstschattingen, maar blijft koper, zij het met een verlaagd koersdoel van 20 EUR.