De signalen vanuit de baggersector zijn echter niet gunstig. Vooral in het Midden-Oosten lijkt de situatie snel te verslechteren. DEME is volgens SG Private Banking geografisch beter gediversifieerd dan zijn concurrenten, maar de vrijgekomen capaciteit kan de marges in de hele sector onder druk zetten.

De analisten van SG Private Banking verlaagden dan ook de waardering voor DEME van 1,6 tot 1,2 mld EUR (EV/omzet en een EV/EBITDA resp. 1,0 en 4,6). Dit impliceert nog steeds een stevige premie tegenover Boskalis.


Samen met enkele andere neerwaartse aanpassingen resulteert dit in een daling van de geschatte intrinsieke waarde van 75 EUR tot 65 EUR. SG Private Banking verlaagt het koersdoel dan ook in die zin.

De signalen vanuit de baggersector zijn echter niet gunstig. Vooral in het Midden-Oosten lijkt de situatie snel te verslechteren. DEME is volgens SG Private Banking geografisch beter gediversifieerd dan zijn concurrenten, maar de vrijgekomen capaciteit kan de marges in de hele sector onder druk zetten. De analisten van SG Private Banking verlaagden dan ook de waardering voor DEME van 1,6 tot 1,2 mld EUR (EV/omzet en een EV/EBITDA resp. 1,0 en 4,6). Dit impliceert nog steeds een stevige premie tegenover Boskalis. Samen met enkele andere neerwaartse aanpassingen resulteert dit in een daling van de geschatte intrinsieke waarde van 75 EUR tot 65 EUR. SG Private Banking verlaagt het koersdoel dan ook in die zin.