In ieder geval werd de goudhandel op de CME een tijdlang stilgezet. Maar inmiddels heeft hetzelfde scenario zich nogmaals afgespeeld en dan meer bepaald vorige vrijdag. Er kwam opnieuw een grote verkooporder naar de markt, met als gevolg dat de goudprijs door de vloer ging.

Rond 9 uur 's morgens in New York werd 2 miljoen troy ounce goud te koop aangeboden, eens te meer door een koper waar niets meer van is geweten. Op de CME sloegen de stoppen eens te meer tilt, de handel werd nogmaals voor een tiental seconden stopgezet.

In ieder geval werd de goudhandel op de CME een tijdlang stilgezet. Maar inmiddels heeft hetzelfde scenario zich nogmaals afgespeeld en dan meer bepaald vorige vrijdag. Er kwam opnieuw een grote verkooporder naar de markt, met als gevolg dat de goudprijs door de vloer ging. Rond 9 uur 's morgens in New York werd 2 miljoen troy ounce goud te koop aangeboden, eens te meer door een koper waar niets meer van is geweten. Op de CME sloegen de stoppen eens te meer tilt, de handel werd nogmaals voor een tiental seconden stopgezet.