Maar de markt voor die luxehorloges lijkt te stokken en dat doet links en rechts alarmbelletjes rinkelen. De verkopen van Zwitserse horloges luiden namelijk een soort alarmklok over wereldeconomie, wanneer die verkopen terugvallen gaat het economisch allesbehalve goed.

Vooral de vertraging van de Chinese economie kan op de verkopen van horloges gaan wegen, want de Japanners zijn als geen ander tuk op luxehorloges. De export van Zwitserse horloges zijn inmiddels teruggevallen tot niveaus die we voor het laatst tijdens de grote recessie van enkele jaren geleden hebben gezien.

Maar de markt voor die luxehorloges lijkt te stokken en dat doet links en rechts alarmbelletjes rinkelen. De verkopen van Zwitserse horloges luiden namelijk een soort alarmklok over wereldeconomie, wanneer die verkopen terugvallen gaat het economisch allesbehalve goed. Vooral de vertraging van de Chinese economie kan op de verkopen van horloges gaan wegen, want de Japanners zijn als geen ander tuk op luxehorloges. De export van Zwitserse horloges zijn inmiddels teruggevallen tot niveaus die we voor het laatst tijdens de grote recessie van enkele jaren geleden hebben gezien.