Het vorige feestseizoen was het slechtste in zes jaar voor de verkopers van pc's. Bovendien daalden de verkopen tijdens de eerste helft van dit jaar als gevolg van de wereldwijde economische recessie.

Volgens IDC zijn de pc-verkopen tijdens het september-kwartaal met 2,30% gestegen ten opzichte van dezelfde periode twaalf maanden voordien. Vooral goedkope laptops en kleine netbooks gingen vlot over de toonbank.

Bij IDC is analist Bob O'Donnell van mening dat het aantrekken van de vraag in het voorbije kwartaal niet zo veel invloed zal hebben op de verkopen tijdens de feestdagen, vermits beslissingen daaromtrent al zijn gemaakt.

Daarnaast hadden de computerproducenten al verrekend dat de tweede helft van dit jaar beter zou zij dan de eerste. In de afgelopen jaren zijn de pc-prijzen fors gedaald, waardoor er dit jaar weinig ruimte is voor seizoensgebonden kortingen.

IDC verwacht dat de verkopen van pc's in het derde kwartaal met bijna 3% zijn gedaald en de verwachtingen waren eerder gemengd. Uitzondering was Intel, dat bij monde van voorzitter Paul Otellini al eerder liet horen dat de bodem was bereikt.

Het vorige feestseizoen was het slechtste in zes jaar voor de verkopers van pc's. Bovendien daalden de verkopen tijdens de eerste helft van dit jaar als gevolg van de wereldwijde economische recessie. Volgens IDC zijn de pc-verkopen tijdens het september-kwartaal met 2,30% gestegen ten opzichte van dezelfde periode twaalf maanden voordien. Vooral goedkope laptops en kleine netbooks gingen vlot over de toonbank. Bij IDC is analist Bob O'Donnell van mening dat het aantrekken van de vraag in het voorbije kwartaal niet zo veel invloed zal hebben op de verkopen tijdens de feestdagen, vermits beslissingen daaromtrent al zijn gemaakt. Daarnaast hadden de computerproducenten al verrekend dat de tweede helft van dit jaar beter zou zij dan de eerste. In de afgelopen jaren zijn de pc-prijzen fors gedaald, waardoor er dit jaar weinig ruimte is voor seizoensgebonden kortingen. IDC verwacht dat de verkopen van pc's in het derde kwartaal met bijna 3% zijn gedaald en de verwachtingen waren eerder gemengd. Uitzondering was Intel, dat bij monde van voorzitter Paul Otellini al eerder liet horen dat de bodem was bereikt.