De groei zou vooral te danken zijn de introductie van nieuwe medicijnen en van een toename van de verkopen in de groeimarkten.

De groei zou dit jaar al enigszins herstellen, voor 2010 worden verkopen voor een bedrag van 845 miljard dollar verwacht.

Dat is maar 4 tot 5% meer dan vorig jaar of het laagste groeitempo voor de afgelopen 10 jaar. De gemiddelde groei bedroeg over die periode 6 tot 12% op jaarbasis. De IMS Market Prognosis houdt rekening met een stijging van de verkopen in een 25-tal groeilanden.

Murray Aitken, bij IMS Health senior vice president, houdt voor China rekening met een groeicijfer van 25%. Daardoor zou China Duitsland voorbijsteken als derde grootste markt voor farmaceutische verkopen.

De groei zou vooral te danken zijn de introductie van nieuwe medicijnen en van een toename van de verkopen in de groeimarkten. De groei zou dit jaar al enigszins herstellen, voor 2010 worden verkopen voor een bedrag van 845 miljard dollar verwacht. Dat is maar 4 tot 5% meer dan vorig jaar of het laagste groeitempo voor de afgelopen 10 jaar. De gemiddelde groei bedroeg over die periode 6 tot 12% op jaarbasis. De IMS Market Prognosis houdt rekening met een stijging van de verkopen in een 25-tal groeilanden. Murray Aitken, bij IMS Health senior vice president, houdt voor China rekening met een groeicijfer van 25%. Daardoor zou China Duitsland voorbijsteken als derde grootste markt voor farmaceutische verkopen.