De operationele winst kwam volgens voorlopige cijfers van het Koreaanse elektronicaconcern 46,1% hoger uit op circa 9,5 biljoen won (EUR 6,5 miljard).

Dat was lager dan de 10 biljoen won waarmee de markt rekening hield en kwam omdat de verkopen van de smartphone en vlaggenschip Galaxy S4 tegenvielen.

De omzet bedroeg 57 biljoen won, waar rekening werd gehouden met 58,6 biljoen won. Het aantal verkochte smartphones kwam twee miljoen onder de verwachting uit op 74 miljoen. In een reactie verloor het aandeel 3,8%.

De operationele winst kwam volgens voorlopige cijfers van het Koreaanse elektronicaconcern 46,1% hoger uit op circa 9,5 biljoen won (EUR 6,5 miljard). Dat was lager dan de 10 biljoen won waarmee de markt rekening hield en kwam omdat de verkopen van de smartphone en vlaggenschip Galaxy S4 tegenvielen. De omzet bedroeg 57 biljoen won, waar rekening werd gehouden met 58,6 biljoen won. Het aantal verkochte smartphones kwam twee miljoen onder de verwachting uit op 74 miljoen. In een reactie verloor het aandeel 3,8%.