Blijkt dat er nog nauwelijks eindvraag is naar pc's, met als gevolg dat de prijzen alleen maar onder druk kunnen komen te staan. In de eerste drie maanden van dit jaar werden nog 76,30 miljoen pc's verkocht, of een daling met 13,90% in vergelijking met vorig jaar.

De consenusverwachting lag slechts op een daling met 7,70%. Het is al het vierde kwartaal op rij dat de verkopen van pc's dalen en het einde van de pijn lijkt nog niet in zicht te zijn. Europa deed het iets beter dan verwacht, maar de pijn werd vooral gevoeld in de VS en in Azië buiten Japan.

Blijkt dat er nog nauwelijks eindvraag is naar pc's, met als gevolg dat de prijzen alleen maar onder druk kunnen komen te staan. In de eerste drie maanden van dit jaar werden nog 76,30 miljoen pc's verkocht, of een daling met 13,90% in vergelijking met vorig jaar. De consenusverwachting lag slechts op een daling met 7,70%. Het is al het vierde kwartaal op rij dat de verkopen van pc's dalen en het einde van de pijn lijkt nog niet in zicht te zijn. Europa deed het iets beter dan verwacht, maar de pijn werd vooral gevoeld in de VS en in Azië buiten Japan.