De China Association of Automobile Manufacturers houdt voor dit jaar rekening met een stijging van de autoverkopen met 10 tot 12%. Vorig jaar was er echter nog sprake van een stijging met 32%.

In totaal werden in 2010 18,06 miljoen auto's verkocht. De evolutie van de Chinese autoverkopen is van invloed voor de platina- en palladiumprijzen, twee grondstoffen die worden gebruikt voor de productie van katalysatoren.

Platina wordt vooral gebruikt voor katalysatoren in diesels, die vooral in Europa populair zijn. Het is daarom op de eerste plaats de palladiumprijs die ontvankelijk is voor de Chinese autoverkopen.

De China Association of Automobile Manufacturers houdt voor dit jaar rekening met een stijging van de autoverkopen met 10 tot 12%. Vorig jaar was er echter nog sprake van een stijging met 32%. In totaal werden in 2010 18,06 miljoen auto's verkocht. De evolutie van de Chinese autoverkopen is van invloed voor de platina- en palladiumprijzen, twee grondstoffen die worden gebruikt voor de productie van katalysatoren. Platina wordt vooral gebruikt voor katalysatoren in diesels, die vooral in Europa populair zijn. Het is daarom op de eerste plaats de palladiumprijs die ontvankelijk is voor de Chinese autoverkopen.