Albert Edwards, de bekende strateeg van Societe Generale, is van mening dat we ons in de overgangsfase naar een downtrend bevinden.

Volgens Edwards, bekend om zijn negatieve visie op de financiële markten, ontbreken momenteel alle signalen die er op kunnen wijzen dat de economie aan de beterhand is.

De wereldeconomie is allesbehalve gezond, verre van zelfs. Bovendien is er het risico van de stijgende obligatierendementen.

Wanneer de rentestijging zich inderdaad verder zet, dreigt het economisch herstel helemaal te worden afgeremd.

De Amerikaanse bedrijfsresultaten zitten in een neerwaartse trend, maar de boekhouders van deze bedrijven kennen voldoende truucjes om die neerwaartse trend te verdoezelen.

Albert Edwards, de bekende strateeg van Societe Generale, is van mening dat we ons in de overgangsfase naar een downtrend bevinden. Volgens Edwards, bekend om zijn negatieve visie op de financiële markten, ontbreken momenteel alle signalen die er op kunnen wijzen dat de economie aan de beterhand is. De wereldeconomie is allesbehalve gezond, verre van zelfs. Bovendien is er het risico van de stijgende obligatierendementen. Wanneer de rentestijging zich inderdaad verder zet, dreigt het economisch herstel helemaal te worden afgeremd. De Amerikaanse bedrijfsresultaten zitten in een neerwaartse trend, maar de boekhouders van deze bedrijven kennen voldoende truucjes om die neerwaartse trend te verdoezelen.