Dit jaar zijn de kapitaalratio's aanzienlijk verbeterd en ligt het accent op de kernactiviteiten. Onderdelen die daartoe niet behoren, worden afgestoten. Ook zijn de kosten teruggebracht en worden oude disputen over hypotheekleningen geslecht.

Er moet echter dieper in de kosten gesneden worden en blijven er geschillen openstaan. De bank is ook meer blootgesteld aan lagere kwaliteit hypotheken die voor de kredietcrisis werden verkocht.

Van alle Amerikaanse consumentenbanken is Bank of America de minst favoriete. De analisten van ABN Amro zijn wel positief over Wells Fargo en Citigroup.

In november 2011 verlaagden zij hun opinie voor Bank of America naar verkopen. Hoewel dat advies zich tot eind 2011 heeft uitbetaald, presteert het aandeel van de bank dit jaar 65% beter in vergelijking met dat van Amerikaanse concurrenten. Vanwege het verbeterde profiel verhogen de analisten van ABN Amro de opinie naar houden.

Dit jaar zijn de kapitaalratio's aanzienlijk verbeterd en ligt het accent op de kernactiviteiten. Onderdelen die daartoe niet behoren, worden afgestoten. Ook zijn de kosten teruggebracht en worden oude disputen over hypotheekleningen geslecht. Er moet echter dieper in de kosten gesneden worden en blijven er geschillen openstaan. De bank is ook meer blootgesteld aan lagere kwaliteit hypotheken die voor de kredietcrisis werden verkocht. Van alle Amerikaanse consumentenbanken is Bank of America de minst favoriete. De analisten van ABN Amro zijn wel positief over Wells Fargo en Citigroup. In november 2011 verlaagden zij hun opinie voor Bank of America naar verkopen. Hoewel dat advies zich tot eind 2011 heeft uitbetaald, presteert het aandeel van de bank dit jaar 65% beter in vergelijking met dat van Amerikaanse concurrenten. Vanwege het verbeterde profiel verhogen de analisten van ABN Amro de opinie naar houden.