JPMorgan Chase & Co. merkt op dat de U.S. oil futures, die vorige week een piek bereikten boven het niveau van 90 dollar, achter gaan blijven op de Brent futures, zodat daar winstmogelijkheden weggelegd liggen.

De discount van West Texas tot Brent bereikte gisteren het niveau van 4,01 dollar, of het hoogste niveau sinds 21 september. In de VS hebben de raffinaderijen hun productie te snel opgedreven.

Lawrence Eagles van JPMorgan Chase & Co. durft zelfs het woord 'overkill' in de mond te nemen. WTI is dit jaar al met 11% gestegen, tegenover een stijging met 1% voor Brent.

JPMorgan Chase & Co. merkt op dat de U.S. oil futures, die vorige week een piek bereikten boven het niveau van 90 dollar, achter gaan blijven op de Brent futures, zodat daar winstmogelijkheden weggelegd liggen. De discount van West Texas tot Brent bereikte gisteren het niveau van 4,01 dollar, of het hoogste niveau sinds 21 september. In de VS hebben de raffinaderijen hun productie te snel opgedreven. Lawrence Eagles van JPMorgan Chase & Co. durft zelfs het woord 'overkill' in de mond te nemen. WTI is dit jaar al met 11% gestegen, tegenover een stijging met 1% voor Brent.