Deze transactie werd via een vroeger persbericht dd 19 november aangekondigd en inmiddels werd aan de opschortende voorwaarde van goedkeuring door de Europese concurrentie-autoriteiten voldaan.

Sinds de buy-out in 2001 heeft de Oleon groep een strategie gevolgd, die gericht is op de diversificatie en internationale expansie van haar activiteiten.

In dit kader heeft Oleon overnames gerealiseerd in Noorwegen (Sandefjord, esters) en Duitsland (Emmerich, gespecialiseerde vetzuren) en wordt momenteel een nieuwe productie-eenheid voor esters gebouwd in Maleisië (Port Klang). Oleon was tevens de eerste industriële producent van biodiesel in België.

Sofiprotéol is een Franse groep actief in de productie en verwerking van plantaardige oliën en proteïnen.

Deze transactie werd via een vroeger persbericht dd 19 november aangekondigd en inmiddels werd aan de opschortende voorwaarde van goedkeuring door de Europese concurrentie-autoriteiten voldaan.Sinds de buy-out in 2001 heeft de Oleon groep een strategie gevolgd, die gericht is op de diversificatie en internationale expansie van haar activiteiten. In dit kader heeft Oleon overnames gerealiseerd in Noorwegen (Sandefjord, esters) en Duitsland (Emmerich, gespecialiseerde vetzuren) en wordt momenteel een nieuwe productie-eenheid voor esters gebouwd in Maleisië (Port Klang). Oleon was tevens de eerste industriële producent van biodiesel in België. Sofiprotéol is een Franse groep actief in de productie en verwerking van plantaardige oliën en proteïnen.