De verkoopprijs ligt 29 procent onder de taxatiewaarde, gemeten 31 december 2013 en 35 procent onder de taxatiewaarde gemeten in juni 2013. In de ogen van ABN Amro is dit een erg grote korting ten opzichte van de recente marktprijzen. ABN Amro heeft nog steeds een advies verkoop.

De stap van Vastned komt niet als een verrassing. De analisten van de bank hadden er al rekening mee gehouden dat deze transactie kon worden uitgevoerd, na de opvallend getimede tradingupdate van Vastned.

Al blijft het wel de vraag waarom Vastned zoveel haast heeft gemaakt met de verkoop, omdat het bedrijf zelf niet in nood verkeert.

De verkoop heeft een grote impact op de net asset value (-10%) en het directe resultaat gemeten als Funds For Operations (FFO). In 2013 hebben deze winkelcentra bijgedragen voor EUR 8,5 miljoen aan het FFO.

De verkoop heeft daardoor een negatieve impact van EUR 0,45 per aandeel. De geschatte FFO komt daarmee uit op EUR 2,37, waar ABN Amro eerder had gerekend op EUR 2,82.

De verkoopprijs ligt 29 procent onder de taxatiewaarde, gemeten 31 december 2013 en 35 procent onder de taxatiewaarde gemeten in juni 2013. In de ogen van ABN Amro is dit een erg grote korting ten opzichte van de recente marktprijzen. ABN Amro heeft nog steeds een advies verkoop. De stap van Vastned komt niet als een verrassing. De analisten van de bank hadden er al rekening mee gehouden dat deze transactie kon worden uitgevoerd, na de opvallend getimede tradingupdate van Vastned. Al blijft het wel de vraag waarom Vastned zoveel haast heeft gemaakt met de verkoop, omdat het bedrijf zelf niet in nood verkeert. De verkoop heeft een grote impact op de net asset value (-10%) en het directe resultaat gemeten als Funds For Operations (FFO). In 2013 hebben deze winkelcentra bijgedragen voor EUR 8,5 miljoen aan het FFO. De verkoop heeft daardoor een negatieve impact van EUR 0,45 per aandeel. De geschatte FFO komt daarmee uit op EUR 2,37, waar ABN Amro eerder had gerekend op EUR 2,82.