ABN Amro houdt de schatting voor de fair value van het aandeel op USD 3,50 en hanteert daarbij het advies houden, aangezien Nokia Siemens Networks nu vooral wordt getroffen door de in het algemeen verslechterende telefoniemarkt.

Deze verslechtering kan maar gedeeltelijk worden gecompenseerd door de bescheiden verkoopresultaten van de Windows Lumia-telefoons.

Nokia verkocht 7,4 miljoen Lumia telefoons in het tweede kwartaal. Dat is een redelijke boost na de 5,6 miljoen telefoons die er in het eerste kwartaal zijn verkocht.

De gemiddelde prijs die betaald werd voor een Lumia telefoon daalde echter met 14% naar EUR 157. De basis van de telefoonmarkt van Nokia blijft ondertussen alarmerend achteruitgaan.

Verkoopcijfers van 53,7 miljoen, zijn 27% lager dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar, doordat klanten in opkomende markten duidelijk meer interesse hebben in Android-telefoons uit het lagere segment.

Inkomsten van Nokia Siemens Networks waren dit kwartaal 11% lager dan in het tweede kwartaal van 2012 en 1% lager dan in het eerste kwartaal. Desondanks worden we aangemoedigd door de 12% in de aangepaste operationele marge die NSN behaalde in deze periode.

ABN Amro houdt de schatting voor de fair value van het aandeel op USD 3,50 en hanteert daarbij het advies houden, aangezien Nokia Siemens Networks nu vooral wordt getroffen door de in het algemeen verslechterende telefoniemarkt. Deze verslechtering kan maar gedeeltelijk worden gecompenseerd door de bescheiden verkoopresultaten van de Windows Lumia-telefoons. Nokia verkocht 7,4 miljoen Lumia telefoons in het tweede kwartaal. Dat is een redelijke boost na de 5,6 miljoen telefoons die er in het eerste kwartaal zijn verkocht. De gemiddelde prijs die betaald werd voor een Lumia telefoon daalde echter met 14% naar EUR 157. De basis van de telefoonmarkt van Nokia blijft ondertussen alarmerend achteruitgaan. Verkoopcijfers van 53,7 miljoen, zijn 27% lager dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar, doordat klanten in opkomende markten duidelijk meer interesse hebben in Android-telefoons uit het lagere segment. Inkomsten van Nokia Siemens Networks waren dit kwartaal 11% lager dan in het tweede kwartaal van 2012 en 1% lager dan in het eerste kwartaal. Desondanks worden we aangemoedigd door de 12% in de aangepaste operationele marge die NSN behaalde in deze periode.