Vanaf nu zal Merkel volgens John J. Hardy van Saxo Bank waarschijnlijk wel proberen om haar benadering voort te zetten die tot nu toe relatief succesvol bleek, met name het toestaan van kleine toegevingen, zoals een kleine derde bail-out in Griekenland, om zo het risico te beperken dat een individuele crisis zou leiden tot een bredere besmetting.

Wat we dus niet te zien zullen krijgen is een nieuwe globale visie voor Europa. Dé belangrijkste vraag voor Europa is de blijvende spanning die Europa zal verscheuren, als dat al niet is ingezet: wat met één enkele munt en één centrale bank, maar tegelijkertijd ook een unie van diverse nationale banken?

Vanaf nu zal Merkel volgens John J. Hardy van Saxo Bank waarschijnlijk wel proberen om haar benadering voort te zetten die tot nu toe relatief succesvol bleek, met name het toestaan van kleine toegevingen, zoals een kleine derde bail-out in Griekenland, om zo het risico te beperken dat een individuele crisis zou leiden tot een bredere besmetting. Wat we dus niet te zien zullen krijgen is een nieuwe globale visie voor Europa. Dé belangrijkste vraag voor Europa is de blijvende spanning die Europa zal verscheuren, als dat al niet is ingezet: wat met één enkele munt en één centrale bank, maar tegelijkertijd ook een unie van diverse nationale banken?