Die volgende fase kan de goudprijs richting 700 dollar voeren. Ritholtz wijst er op dat we sinds 2001 een stijgingsfase bij het goud hebben gekend, maar dat het haussekanaal nu duidelijk naar beneden is doorbroken. De goudprijs bevindt zich nu in een bear market.

Volgens Ritholtz hebben de hyperinflationisten het goud magische gaven toegekend, gaven die het edelmetaal echter geenszins bezit. Het goud heeft daardoor zijn magische aantrekkingskracht verloren. Ritholtz sluit niet uit dat de goudprijs pas in een range van 600 tot 800 dollar een bodem zal vinden.

Die volgende fase kan de goudprijs richting 700 dollar voeren. Ritholtz wijst er op dat we sinds 2001 een stijgingsfase bij het goud hebben gekend, maar dat het haussekanaal nu duidelijk naar beneden is doorbroken. De goudprijs bevindt zich nu in een bear market. Volgens Ritholtz hebben de hyperinflationisten het goud magische gaven toegekend, gaven die het edelmetaal echter geenszins bezit. Het goud heeft daardoor zijn magische aantrekkingskracht verloren. Ritholtz sluit niet uit dat de goudprijs pas in een range van 600 tot 800 dollar een bodem zal vinden.