Fovea biedt Sanofi-aventis de unieke kans om de basis te leggen voor een volwaardige oftalmologische afdeling binnen Sanofi-aventis.

Gimv investeerde zowel in de series-A (2005) als de series-B (2007) financieringsronde van Fovea. De transactie wordt verwacht te zijn afgerond voor het einde van het jaar, onder voorbehoud van goedkeuring door de Amerikaanse mededingingsautoriteiten (Hart-Scott-Rondino Antitrust Improvements Act).

Fovea (www.fovea-pharma.com) is een private onderneming in de biotechnologiesector die zich toelegt op het onderzoek naar en de ontwikkeling van geneesmiddelen voor de behandeling van oogziekten zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, retinitis pigmentosa en diabetische retinopathie (netvliesschade).

Het bedijf werd opgericht in 2005 en heeft momenteel een pijplijn van drie producten waarvan een product in ontwikkeling is en twee aan het einde zijn van de preklinische testen.

Gimv is aandeelhouder van Fovea sinds de initiële series-A ronde in 2005, samen met Sofinnova Partners, Abingworth Management, The Wellcome Trust en CA Private Equity.

In de series-B ronde participeerden, naast de investeerders van de eerste ronde, Forbion Capital Partners en Vesalius Biocapital.

Zoals omschreven in de overeenkomst, heeft Sanofi-aventis toegezegd om Fovea te verwerven voor een totale ondernemingswaarde van 370 miljoen EUR, waarin een initiële betaling en latere milestone-betalingen, gerelateerd aan de drie producten van Fovea, zijn inbegrepen.

De verkoop heeft een onmiddellijke positieve invloed van 2,9 miljoen EUR (0,12 EUR per aandeel) op de laatst gepubliceerde waarde van het eigen vermogen van Gimv op 30 juni 2009.

Fovea biedt Sanofi-aventis de unieke kans om de basis te leggen voor een volwaardige oftalmologische afdeling binnen Sanofi-aventis. Gimv investeerde zowel in de series-A (2005) als de series-B (2007) financieringsronde van Fovea. De transactie wordt verwacht te zijn afgerond voor het einde van het jaar, onder voorbehoud van goedkeuring door de Amerikaanse mededingingsautoriteiten (Hart-Scott-Rondino Antitrust Improvements Act). Fovea (www.fovea-pharma.com) is een private onderneming in de biotechnologiesector die zich toelegt op het onderzoek naar en de ontwikkeling van geneesmiddelen voor de behandeling van oogziekten zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, retinitis pigmentosa en diabetische retinopathie (netvliesschade). Het bedijf werd opgericht in 2005 en heeft momenteel een pijplijn van drie producten waarvan een product in ontwikkeling is en twee aan het einde zijn van de preklinische testen. Gimv is aandeelhouder van Fovea sinds de initiële series-A ronde in 2005, samen met Sofinnova Partners, Abingworth Management, The Wellcome Trust en CA Private Equity. In de series-B ronde participeerden, naast de investeerders van de eerste ronde, Forbion Capital Partners en Vesalius Biocapital. Zoals omschreven in de overeenkomst, heeft Sanofi-aventis toegezegd om Fovea te verwerven voor een totale ondernemingswaarde van 370 miljoen EUR, waarin een initiële betaling en latere milestone-betalingen, gerelateerd aan de drie producten van Fovea, zijn inbegrepen. De verkoop heeft een onmiddellijke positieve invloed van 2,9 miljoen EUR (0,12 EUR per aandeel) op de laatst gepubliceerde waarde van het eigen vermogen van Gimv op 30 juni 2009.