Verkoop Fortis Corporate Insurance heeft geen gevolgen voor Fortis Holding

De Britse verzekeraar Amlin koopt Fortis Corporate Insurance van de Nederlandse Staat voor een bedrag van Eur 350 mln aldus een persbericht van Amlin.

Amlin is een gespecialiseerde Britse (her)verzekeraar en krijgt met de acquisitie een bescheiden marktaandeel in Nederland en België.

Fortis Corporate Insurance richt zich op het verstrekken van bedrijfsverzekeringen met als belangrijke aandachtsgebieden scheepvaartverzekeringen, brandverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen en motorverzekeringen.

De prijs lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers redelijk: de Nederlandse Staat ontvangt 1,4x de laatst gepubliceerde boekwaarde (ultimo 2008) en koers-/winstverhouding op basis van een genormaliseerde winst bedraagt 8 à 9.

Voor de Nederlandse Staat is dit een welkome deal doordat hiermee stapje bij beetje afscheid wordt genomen van de eerder overgenomen Nederlandse activiteiten van Fortis / ABN AMRO.

Voor het beursgenoteerde deel van Fortis (Fortis Holding) heeft dit geen invloed, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content