Dinsdagmiddag was sinds 14 uur een hoorzitting aan de gang over de verkoop van Fortis aan de Franse bank BNP Paribas. Het aandeel Fortis werd op EuronextBrussel dinsdagnamiddag geschorst in afwachting van de uitspraak van de rechtbank van Koophandel. De schorsing van het aandeel gebeurde op verzoek van Fortis zelf. Dinsdagmiddag noteerde het Fortis-aandeel ruim 11 procent in het rood.

'Het gaat om een technische schorsing die de markt moet toelaten om in alle sereniteit kennis te nemen van het vonnis van de rechtbank in verband met het kort geding over de ontmanteling van de groep', bevestigde Veerle De Schrijver, de woordvoerster van de CBFA. De schorsing duurt tot het einde van de handelsdag. Woensdagmorgen wordt de notering van het Fortis-aandeel hernomen.

Op Euronext Brussel liep het voor het Fortis-aandeel - in afwachting van het resultaat van de hoorzitting - bepaald nerveus. Het aandeel noteerde tegen het middaguur ruim 11 procent lager en is nog slechts 0,70 euro waard.

Dinsdagmiddag was sinds 14 uur een hoorzitting aan de gang over de verkoop van Fortis aan de Franse bank BNP Paribas. Het aandeel Fortis werd op EuronextBrussel dinsdagnamiddag geschorst in afwachting van de uitspraak van de rechtbank van Koophandel. De schorsing van het aandeel gebeurde op verzoek van Fortis zelf. Dinsdagmiddag noteerde het Fortis-aandeel ruim 11 procent in het rood. 'Het gaat om een technische schorsing die de markt moet toelaten om in alle sereniteit kennis te nemen van het vonnis van de rechtbank in verband met het kort geding over de ontmanteling van de groep', bevestigde Veerle De Schrijver, de woordvoerster van de CBFA. De schorsing duurt tot het einde van de handelsdag. Woensdagmorgen wordt de notering van het Fortis-aandeel hernomen. Op Euronext Brussel liep het voor het Fortis-aandeel - in afwachting van het resultaat van de hoorzitting - bepaald nerveus. Het aandeel noteerde tegen het middaguur ruim 11 procent lager en is nog slechts 0,70 euro waard.