Abbott, dat straks de kwartaalcijfers bekendmaakt, zou echter alleen geïnteresseerd zijn in cholesterolbestrijder TriCor. Sanofi-Aventis, dat in april Solvac zou benaderd hebben voor een overname, heeft afgehaakt.

Solvac, dat 30% van de aandelen Solvay controleert, wees in april het bod van Sanofi-Aventis met een waarde van €5 mrd van de hand, zo wisten insiders destijds. Op basis van het bod zou de totale waarde van Solvay €7,20 mrd of €85 per aandeel bedragen.

Solvac zelf zou de waarde van Solvay op €100 per aandeel schatten. Solvay publiceerde destijds een persbericht dat de verschillende opties voor de farmadivisie nog steeds worden bekeken.

Een verkoop zonder toestemming van Solvac is onmogelijk. Volgens de Financial Times staat Solvay niet onder dwang om de farmadivisie te verkopen, deze zou ook naar de beurs gebracht kunnen worden of in een partnership worden ondergebracht. Alles zou draaien om de prijs die de overnemende partij bereid is om te bieden.

Abbott, dat straks de kwartaalcijfers bekendmaakt, zou echter alleen geïnteresseerd zijn in cholesterolbestrijder TriCor. Sanofi-Aventis, dat in april Solvac zou benaderd hebben voor een overname, heeft afgehaakt. Solvac, dat 30% van de aandelen Solvay controleert, wees in april het bod van Sanofi-Aventis met een waarde van €5 mrd van de hand, zo wisten insiders destijds. Op basis van het bod zou de totale waarde van Solvay €7,20 mrd of €85 per aandeel bedragen. Solvac zelf zou de waarde van Solvay op €100 per aandeel schatten. Solvay publiceerde destijds een persbericht dat de verschillende opties voor de farmadivisie nog steeds worden bekeken. Een verkoop zonder toestemming van Solvac is onmogelijk. Volgens de Financial Times staat Solvay niet onder dwang om de farmadivisie te verkopen, deze zou ook naar de beurs gebracht kunnen worden of in een partnership worden ondergebracht. Alles zou draaien om de prijs die de overnemende partij bereid is om te bieden.