Maar de evolutie op de obligatiemarkten moet nauwlettend in de gaten worden gehouden. De afgelopen maanden hebben daar grote schommelingen plaatsgevonden, maar op een bepaald moment zou het toch fout kunnen lopen. Een onverwachte stijging van de obligatierente zou vriend en vijand komen verrassen.

De analisten houden vooral de Amerikaanse obligatierente in de gaten. Die wordt weliswaar kunstmatig laag gehouden, maar breekt af en toe met grote kracht naar boven uit. Wanneer de kaap van 3% doorbroken zou worden, kan de lange rente in de VS in een wip en een zucht richting 4,50 tot 5% stijgen.

Maar de evolutie op de obligatiemarkten moet nauwlettend in de gaten worden gehouden. De afgelopen maanden hebben daar grote schommelingen plaatsgevonden, maar op een bepaald moment zou het toch fout kunnen lopen. Een onverwachte stijging van de obligatierente zou vriend en vijand komen verrassen. De analisten houden vooral de Amerikaanse obligatierente in de gaten. Die wordt weliswaar kunstmatig laag gehouden, maar breekt af en toe met grote kracht naar boven uit. Wanneer de kaap van 3% doorbroken zou worden, kan de lange rente in de VS in een wip en een zucht richting 4,50 tot 5% stijgen.