Maar zal de vorming van een nieuwe federale regering even moeizaam verlopen als de vorige? Tussen mei 2010 en december 2011 zat het land immers 541 dagen zonder federale regering, wat goed was voor een wereldrecord.

De Belgen lijken in elk geval geruster in de federale regeringsvorming dan een half jaar geleden. Uit de Economic.Poll@ING die in de voorbije week, vlak na de verkiezingen werd uitgevoerd, blijkt dat bijna de helft van de respondenten (48%) gelooft dat er binnen de 100 dagen een coalitie op de been zal zijn.

In november was dat nog maar 36%. Het aandeel van respondenten die denken dat de partijen er tussen de 100 en 365 dagen over zullen doen, is op een half jaar tijd gedaald van 47% tot 40%.

Ten slotte is het percentage van zij die denken dat de regeringsonderhandelingen langer dan een jaar zullen duren ook afgenomen, van 17% tot 12%. De verkiezingsuitslag lijkt de Belgen dus gerustgesteld te hebben.

Maar zal de vorming van een nieuwe federale regering even moeizaam verlopen als de vorige? Tussen mei 2010 en december 2011 zat het land immers 541 dagen zonder federale regering, wat goed was voor een wereldrecord. De Belgen lijken in elk geval geruster in de federale regeringsvorming dan een half jaar geleden. Uit de Economic.Poll@ING die in de voorbije week, vlak na de verkiezingen werd uitgevoerd, blijkt dat bijna de helft van de respondenten (48%) gelooft dat er binnen de 100 dagen een coalitie op de been zal zijn. In november was dat nog maar 36%. Het aandeel van respondenten die denken dat de partijen er tussen de 100 en 365 dagen over zullen doen, is op een half jaar tijd gedaald van 47% tot 40%. Ten slotte is het percentage van zij die denken dat de regeringsonderhandelingen langer dan een jaar zullen duren ook afgenomen, van 17% tot 12%. De verkiezingsuitslag lijkt de Belgen dus gerustgesteld te hebben.