Het betrof verkiezingen voor het Japanse Hoger Huis. Net als in de meeste democratieën is de "Eerste Kamer" niet echt een hele grote macht.

Daarnaast gaven ook alle opiniemakers in Japan aan dat de huidige regeringscoalitie van LDP/New Komeito aan dat zij de meerderheid behielden, wat ook gebeurde ook.

De kans op een wijziging van het beleid van de Japanse regering om de yen te verzwakken is ook minimaal. Maar ook met deze minimale kans hield men rekening getuige de stijging van de yen op vrijdag. Wellicht steeg de yen ook gewoon door de zwakke Amerikaanse munt.

Het betrof verkiezingen voor het Japanse Hoger Huis. Net als in de meeste democratieën is de "Eerste Kamer" niet echt een hele grote macht. Daarnaast gaven ook alle opiniemakers in Japan aan dat de huidige regeringscoalitie van LDP/New Komeito aan dat zij de meerderheid behielden, wat ook gebeurde ook. De kans op een wijziging van het beleid van de Japanse regering om de yen te verzwakken is ook minimaal. Maar ook met deze minimale kans hield men rekening getuige de stijging van de yen op vrijdag. Wellicht steeg de yen ook gewoon door de zwakke Amerikaanse munt.