De kans op privatisering van sectoren neemt ook toe. Wiliam Davies van Threadneedle UK: "Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan de Duitse spoorwegen, maar er zijn nog andere mogelijkheden. Ook in de gezondheidssector is meer inbreng van de privé-sector mogelijk."

Davies verwacht dat de nieuwe coalitie meer daadkracht aan de dag zal leggen, wat de beleggers vertrouwen gaat inboezemen. In een regering zonder socialisten zal ook de flexibiliteit voor de bedrijfswereld kunnen toenemen.

De nutssector kan profiteren van het feit dat de kerncentrales langer open zullen mogen blijven. Voor de consument zit er mogelijk een belastinverlaging in, hoewel verwacht jobverlies in die sector voor nogal wat onzekerheid zorgt.

De kans op privatisering van sectoren neemt ook toe. Wiliam Davies van Threadneedle UK: "Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan de Duitse spoorwegen, maar er zijn nog andere mogelijkheden. Ook in de gezondheidssector is meer inbreng van de privé-sector mogelijk." Davies verwacht dat de nieuwe coalitie meer daadkracht aan de dag zal leggen, wat de beleggers vertrouwen gaat inboezemen. In een regering zonder socialisten zal ook de flexibiliteit voor de bedrijfswereld kunnen toenemen. De nutssector kan profiteren van het feit dat de kerncentrales langer open zullen mogen blijven. Voor de consument zit er mogelijk een belastinverlaging in, hoewel verwacht jobverlies in die sector voor nogal wat onzekerheid zorgt.