Nigeria is de grootste Afrikaanse olieproducent, zodat de verkiezingen in dit land met enige argwaan worden gevolgd. Het laatste wat de oliemarkt nodig heeft, is nog meer onrust.

Attahiru Jega, hoofd van de Nigeriaanse Independent National Electoral Commission, heeft de presidentsverkiezingen voor 16 april gepland. De algemene verkiezingen worden de week voordien gehouden.

Inmiddels is namelijk duidelijk geworden dat de Libische olieproductie op korte of op middellange termijn niet zal worden heropgestart.

Volgens de Commodity Futures Trading Commission zijn de long-posities in olie opnieuw toegenomen. Dat betekent dat de markt een verdere prijsstijging incalculeert.

Nigeria is de grootste Afrikaanse olieproducent, zodat de verkiezingen in dit land met enige argwaan worden gevolgd. Het laatste wat de oliemarkt nodig heeft, is nog meer onrust. Attahiru Jega, hoofd van de Nigeriaanse Independent National Electoral Commission, heeft de presidentsverkiezingen voor 16 april gepland. De algemene verkiezingen worden de week voordien gehouden. Inmiddels is namelijk duidelijk geworden dat de Libische olieproductie op korte of op middellange termijn niet zal worden heropgestart. Volgens de Commodity Futures Trading Commission zijn de long-posities in olie opnieuw toegenomen. Dat betekent dat de markt een verdere prijsstijging incalculeert.