Ook onze stroeve arbeidsmarkt, met onder meer hoge loonkosten, en de hoge belastingdruk (nu al meer dan 50% van het BBP) blijven economische groei ondermijnen.

Deze analyse wordt ook gedeeld door de Europese Commissie, die België onlangs nog een aanmaning gaf. Een duidelijk signaal waarmee de Europese Commissie onze Belgische beleidsmakers volgende maanden weinig keuze laat.

De verkiezingen in mei moeten immers het kantelpunt worden voor ons land om enkele structurele handicaps aan te pakken en het over een andere economische boeg te gooien.

Ook onze stroeve arbeidsmarkt, met onder meer hoge loonkosten, en de hoge belastingdruk (nu al meer dan 50% van het BBP) blijven economische groei ondermijnen. Deze analyse wordt ook gedeeld door de Europese Commissie, die België onlangs nog een aanmaning gaf. Een duidelijk signaal waarmee de Europese Commissie onze Belgische beleidsmakers volgende maanden weinig keuze laat. De verkiezingen in mei moeten immers het kantelpunt worden voor ons land om enkele structurele handicaps aan te pakken en het over een andere economische boeg te gooien.