Volgens Mike Schumacher zijn daarbij niet alle bedreigingen afgewend, wel integendeel. De verkiezingen voor het Europees parlement kunnen in mei 2014 de volgende test voor het systeem worden. Want in tegenstelling tot wat iedereen denkt, zijn de problemen in Europa nog niet opgelost.

De Griekse schuldenberg blijft een levensgroot probleem, maar mogelijk zal ook Ierland uit voorzorg een nieuwe kredietlijn vragen. Hetzelfde geldt voor Portugal. Na de verkiezingen kunnen er meer eurosceptici een zitje in het Europees parlement krijgen, waardoor de discussie over het voortbestaan van de euro van vooraf aan opnieuw kan beginnen.

Volgens Mike Schumacher zijn daarbij niet alle bedreigingen afgewend, wel integendeel. De verkiezingen voor het Europees parlement kunnen in mei 2014 de volgende test voor het systeem worden. Want in tegenstelling tot wat iedereen denkt, zijn de problemen in Europa nog niet opgelost. De Griekse schuldenberg blijft een levensgroot probleem, maar mogelijk zal ook Ierland uit voorzorg een nieuwe kredietlijn vragen. Hetzelfde geldt voor Portugal. Na de verkiezingen kunnen er meer eurosceptici een zitje in het Europees parlement krijgen, waardoor de discussie over het voortbestaan van de euro van vooraf aan opnieuw kan beginnen.