Met de bekroning van Eric Van Zele tot Trends manager van het jaar 2012 krijgt de strategische heroriëntering van Barco de bekroning van het brede financieel-economische publiek. Herinner U dat Barco in zijn nieuwe strategie sterk inzet op de ontwikkeling van digetale cinema.

Uit het verleden is al vaak gebleken dat de beurskoers van een bedrijf wiens manager deze prijs krijgt, daarna onderuit
gaat (vb. 2007 André Bergen (KBC) en 2009 Bert De Graeve (Bekaert)).

Immers, de publieke erkenning is de uiting van
een zeer positief sentiment en dit komt het vaakst voor bij topvorming op de beurs.

Moeten we de verkiezing van Eric Van Zele daarom als een verkoopsignaal voor het Barco-aandeel opvatten? Niet
onmiddellijk, volgens Van Herck.

Ook op fundamenteel vlak zijn er niet onmiddellijk problemen: zolang het economisch herstel op wereldvlak blijft verdergaan, kan de koers van Barco hoger.

Want de omzet is sterk gelinkt aan de internationale investeringscyclus. Uit het activiteitenverslag van het derde kwartaal van 2012 leren we trouwens dat bestellingen geboekt werden ter waarde van 291,2 miljoen euro. Dit is een stijging van 14,8% in
vergelijking met het derde kwartaal van 2011. Van Herck heeft een advies opbouwen voor het aandeel.

Met de bekroning van Eric Van Zele tot Trends manager van het jaar 2012 krijgt de strategische heroriëntering van Barco de bekroning van het brede financieel-economische publiek. Herinner U dat Barco in zijn nieuwe strategie sterk inzet op de ontwikkeling van digetale cinema. Uit het verleden is al vaak gebleken dat de beurskoers van een bedrijf wiens manager deze prijs krijgt, daarna onderuit gaat (vb. 2007 André Bergen (KBC) en 2009 Bert De Graeve (Bekaert)). Immers, de publieke erkenning is de uiting van een zeer positief sentiment en dit komt het vaakst voor bij topvorming op de beurs. Moeten we de verkiezing van Eric Van Zele daarom als een verkoopsignaal voor het Barco-aandeel opvatten? Niet onmiddellijk, volgens Van Herck.Ook op fundamenteel vlak zijn er niet onmiddellijk problemen: zolang het economisch herstel op wereldvlak blijft verdergaan, kan de koers van Barco hoger. Want de omzet is sterk gelinkt aan de internationale investeringscyclus. Uit het activiteitenverslag van het derde kwartaal van 2012 leren we trouwens dat bestellingen geboekt werden ter waarde van 291,2 miljoen euro. Dit is een stijging van 14,8% in vergelijking met het derde kwartaal van 2011. Van Herck heeft een advies opbouwen voor het aandeel.