Twee dalende trendlijnen vanaf de top vorig jaar werden opwaarts gebroken en fungeerden daarna tijdens de correctieve bewegingen als springplank voor hogere koersen.

In kwantitatieve zin verbetert het technisch beeld volgens Loef Technische Analyse dankzij de blauw gekleurde candles die wijzen op een sterk positief momentum en stijgende hellingshoeken van het 20-daags en 120-daags koersgemiddelde.

De geldstroom vloeit klaarblijkelijk in de afgelopen maand en halfjaar richting de wereldwijde aandelenmarkten. Het respecteren van de richting van de hoofdtrend verdient in het algemeen de voorkeur boven de wens om de richting goed te voorspellen.

De stijging boven de koerstoppen in de afgelopen weken in de Europese DJ Stoxx 600 index is volgens Loef Technische Analyse in technisch opzicht van dezelfde betekenis als twee jaar geleden.

Het enige verschil is de relatieve sterkte ten opzichte van de Duitse 4% staatslening per 2037 die destijds sterker oogde dan nu het geval is.

Het opwaarts koers-potentieel in de Europese beursgraadmeter naar de top uit 2010 bedraagt ca. 10%.

De Amerikaanse S&P 500 index sloot eind vorige week op 1418,07 hetgeen onder de slotkoers van 2 april dit jaar ligt (= closing 1419,04 / high 1422,38).

De analyse van vorige week blijft overeind voor wat betreft de cyclische neerwaartse krachten in de komende weken. Een duidelijke stijging boven 1422 gedurende twee aan-eengesloten dagen of met een uitbraakmarge groter dan 3% zou de negatieve

beeldvorming voor Wall Street dwingen tot bijstelling.

Voor nu geldt volgens Loef Technische Analyse verhoogde waakzaamheid. Een daling onder 1400 zou tot risicobeperkende maatregelen dwingen. Loef maakt deze analyses in opdracht van Theodoor Gilissen Bankiers.

Twee dalende trendlijnen vanaf de top vorig jaar werden opwaarts gebroken en fungeerden daarna tijdens de correctieve bewegingen als springplank voor hogere koersen. In kwantitatieve zin verbetert het technisch beeld volgens Loef Technische Analyse dankzij de blauw gekleurde candles die wijzen op een sterk positief momentum en stijgende hellingshoeken van het 20-daags en 120-daags koersgemiddelde. De geldstroom vloeit klaarblijkelijk in de afgelopen maand en halfjaar richting de wereldwijde aandelenmarkten. Het respecteren van de richting van de hoofdtrend verdient in het algemeen de voorkeur boven de wens om de richting goed te voorspellen. De stijging boven de koerstoppen in de afgelopen weken in de Europese DJ Stoxx 600 index is volgens Loef Technische Analyse in technisch opzicht van dezelfde betekenis als twee jaar geleden. Het enige verschil is de relatieve sterkte ten opzichte van de Duitse 4% staatslening per 2037 die destijds sterker oogde dan nu het geval is. Het opwaarts koers-potentieel in de Europese beursgraadmeter naar de top uit 2010 bedraagt ca. 10%. De Amerikaanse S&P 500 index sloot eind vorige week op 1418,07 hetgeen onder de slotkoers van 2 april dit jaar ligt (= closing 1419,04 / high 1422,38). De analyse van vorige week blijft overeind voor wat betreft de cyclische neerwaartse krachten in de komende weken. Een duidelijke stijging boven 1422 gedurende twee aan-eengesloten dagen of met een uitbraakmarge groter dan 3% zou de negatieve beeldvorming voor Wall Street dwingen tot bijstelling. Voor nu geldt volgens Loef Technische Analyse verhoogde waakzaamheid. Een daling onder 1400 zou tot risicobeperkende maatregelen dwingen. Loef maakt deze analyses in opdracht van Theodoor Gilissen Bankiers.