De verwachte winst per aandeel werd verhoogd naar USD 4,50 - 4,55, van USD 4,40 - 4,50. Dat was onder de marktconsensus en onze verwachting van USD 4,62 per aandeel.

Vanwege twee sterke eerste kwartalen en omdat opnieuw een groot oppervlakte koren is ingezaaid, gingen de analisten van ABN Amro uit van een grotere spurt in de inkomstenprognoses.

Hoewel zij de ramingen voor de korte termijn mogelijk licht neerwaarts bijstellen, voorzien de analisten van de bank geen veranderingen in onze raming van de fair value van het aandeel van USD 101.

De teleurstellende vooruitblik verandert niets aan de sterke concurrentiepositie van het bedrijf.

De technologie van Monsanto voor gemodificeerde zaden is leidend en het bedrijf beschikt over een sterke portfolio van gepatenteerde producten en de beste zadenbank van de industrie.

ABN Amro denkt dat het aandeel op het huidige niveau correct gewaardeerd is en handhaaft het advies Houden.

De verwachte winst per aandeel werd verhoogd naar USD 4,50 - 4,55, van USD 4,40 - 4,50. Dat was onder de marktconsensus en onze verwachting van USD 4,62 per aandeel. Vanwege twee sterke eerste kwartalen en omdat opnieuw een groot oppervlakte koren is ingezaaid, gingen de analisten van ABN Amro uit van een grotere spurt in de inkomstenprognoses. Hoewel zij de ramingen voor de korte termijn mogelijk licht neerwaarts bijstellen, voorzien de analisten van de bank geen veranderingen in onze raming van de fair value van het aandeel van USD 101. De teleurstellende vooruitblik verandert niets aan de sterke concurrentiepositie van het bedrijf. De technologie van Monsanto voor gemodificeerde zaden is leidend en het bedrijf beschikt over een sterke portfolio van gepatenteerde producten en de beste zadenbank van de industrie. ABN Amro denkt dat het aandeel op het huidige niveau correct gewaardeerd is en handhaaft het advies Houden.