Enkel de gelatine-afdeling toonde beterschap. Wellicht zal het dividend (1,33 EUR) in 2009 niet gedekt worden door de winst. Gezien de kasstroom en de sterke balans kan men in principe het dividend wel handhaven.

Na de recente koersdaling is de waardering volgens SG Private Banking correct. Het aandeel biedt echter weinig perspectieven, zodat de bank beleggers nog steeds adviseert te arbitreren naar Solvay.

Deze laatste onderzoekt alle opties voor de farma-divisies. Een verkoop gaat in tegen de lang gekoesterde diversificatie-strategie, maar de timing is ideaal. Een verkoop kan minstens 5,5 mld EUR (65 EUR p.a.) tot maximaal circa 7,6 mld EUR (89,70 EUR p.a.) opleveren.

In een som der delen-waardering nemen we een vork van 65 à 70 EUR voor de farma en waardeert SG Private Banking de chemie en kunststoffen zoals BASF en DSM (0,44 keer de omzet) op 28,72 EUR p.a.

Na aftrek van 1,6 mld EUR nettoschuld en 0,3 mld EUR minderheidsbelangen geeft dit 71 à 76 EUR per aandeel. SG Private Banking handhaaft het koopadvies en trekt het koersdoel op van 66 naar 73 EUR.

Dit houdt een speculatieve premie in gezien de mogelijke verkoop van de farmadivisie, maar wordt anderzijds gecompenseerd door de huidige lage waardering van de cyclische chemietak.

Enkel de gelatine-afdeling toonde beterschap. Wellicht zal het dividend (1,33 EUR) in 2009 niet gedekt worden door de winst. Gezien de kasstroom en de sterke balans kan men in principe het dividend wel handhaven. Na de recente koersdaling is de waardering volgens SG Private Banking correct. Het aandeel biedt echter weinig perspectieven, zodat de bank beleggers nog steeds adviseert te arbitreren naar Solvay. Deze laatste onderzoekt alle opties voor de farma-divisies. Een verkoop gaat in tegen de lang gekoesterde diversificatie-strategie, maar de timing is ideaal. Een verkoop kan minstens 5,5 mld EUR (65 EUR p.a.) tot maximaal circa 7,6 mld EUR (89,70 EUR p.a.) opleveren. In een som der delen-waardering nemen we een vork van 65 à 70 EUR voor de farma en waardeert SG Private Banking de chemie en kunststoffen zoals BASF en DSM (0,44 keer de omzet) op 28,72 EUR p.a. Na aftrek van 1,6 mld EUR nettoschuld en 0,3 mld EUR minderheidsbelangen geeft dit 71 à 76 EUR per aandeel. SG Private Banking handhaaft het koopadvies en trekt het koersdoel op van 66 naar 73 EUR. Dit houdt een speculatieve premie in gezien de mogelijke verkoop van de farmadivisie, maar wordt anderzijds gecompenseerd door de huidige lage waardering van de cyclische chemietak.