De markt is grillig en ASML maakte vroeger verlies als de markt slecht was. Dat is voorbij: het concern heeft het break-even punt sterk verlaagd en de kans op verlies is nu zeer klein.

Bovendien is de balansverhouding ijzersterk. ASML profiteert van marktherstel en de vraag naar hoogwaardige dure machines. Voor de komende vijf jaar gaat Theodoor Gilissen Bankiers uit van een gemiddelde groeivoet van 22% voor de omzet en 31% voor de nettowinst als gevolg van hogere marges.

De taxatie voor 2015 is verhoogd. Het koersdoel is verhoogd van EUR 85 naar EUR 90, het advies aanbevolen blijft staan.

De markt is grillig en ASML maakte vroeger verlies als de markt slecht was. Dat is voorbij: het concern heeft het break-even punt sterk verlaagd en de kans op verlies is nu zeer klein. Bovendien is de balansverhouding ijzersterk. ASML profiteert van marktherstel en de vraag naar hoogwaardige dure machines. Voor de komende vijf jaar gaat Theodoor Gilissen Bankiers uit van een gemiddelde groeivoet van 22% voor de omzet en 31% voor de nettowinst als gevolg van hogere marges. De taxatie voor 2015 is verhoogd. Het koersdoel is verhoogd van EUR 85 naar EUR 90, het advies aanbevolen blijft staan.