Vanmiddag werden de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten en die vertoonden een stabiel beeld.

Van een spectaculair herstel van de arbeidsmarkt is dus zeker geen sprake. Volgende week vrijdag worden de werkloosheidscijfers voor de maand augustus bekendgemaakt.

Amerikaanse arbeidmarkt blijft zwak gestemd

Obligaties & rentecontracten

De 30-jaars Amerikaanse staatslening is volgens Theodoor Gilissen Bankiers opgeveerd vanaf een voormalige weerstandzone. De opgaande trend wordt gecontinueerd.

Hetzelfde positieve beeld zien we terug in de Duitse bund future. De symmetrische driehoek houdt vraag en aanbod gevangen en in 75% van dit koerspatroon wordt de oorspronkelijke richting van de trend voortgezet.

Beurs van Hong Kong kan goede beurt maken

In Hong Kong flirt de beursgraadmeter volgens Theodoor Gilissen Bankiers met de 20/120-daags koersgemiddelden en de dalende weerstandlijn. Verder is het beeld hetzelfde als in de iShares MSCI ACWI Index Fund.

In de Indiase Sensex-30 index lijken de bulls aan de winnende hand. Het feit, dat in de westerse bedrijfssectoren het merendeel van de beurskoersen in een stijgende trendfase is beland, moet de aandelenbelegger wel gunstig stemmen. Momenten van zwakte bieden in dat geval nieuwe koopkansen.

Vanmiddag werden de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten en die vertoonden een stabiel beeld. Van een spectaculair herstel van de arbeidsmarkt is dus zeker geen sprake. Volgende week vrijdag worden de werkloosheidscijfers voor de maand augustus bekendgemaakt. Amerikaanse arbeidmarkt blijft zwak gestemdObligaties & rentecontracten De 30-jaars Amerikaanse staatslening is volgens Theodoor Gilissen Bankiers opgeveerd vanaf een voormalige weerstandzone. De opgaande trend wordt gecontinueerd. Hetzelfde positieve beeld zien we terug in de Duitse bund future. De symmetrische driehoek houdt vraag en aanbod gevangen en in 75% van dit koerspatroon wordt de oorspronkelijke richting van de trend voortgezet.Beurs van Hong Kong kan goede beurt maken In Hong Kong flirt de beursgraadmeter volgens Theodoor Gilissen Bankiers met de 20/120-daags koersgemiddelden en de dalende weerstandlijn. Verder is het beeld hetzelfde als in de iShares MSCI ACWI Index Fund. In de Indiase Sensex-30 index lijken de bulls aan de winnende hand. Het feit, dat in de westerse bedrijfssectoren het merendeel van de beurskoersen in een stijgende trendfase is beland, moet de aandelenbelegger wel gunstig stemmen. Momenten van zwakte bieden in dat geval nieuwe koopkansen.