Opvallend was daarbij dat de verhandelde volumes opvallend licht bleven, een evolutie die we overigens al geruime tijd vaststellen. De lage verhandelde volumes geven aan dat veel beleggers gewoon niet aanwezig zijn op de beurs.

Michael Strauss, strateeg bij Common Fund, wijst er op dat de lage verhandelde volumes op Wall Street het scenario van een nieuwe recessie ondersteunen. De obligatiemarkten wijzen overigens al langer in die richting.

Terwijl de beurzen in juni en een deel van juli sterk presteerden, zijn de rendementen op overheidsobligaties blijven dalen. Of met andere woorden: de beurzen houden rekening met een gematigde economische groeivertraging, maar de obligatiemarkten verrekenen al een double-dip recessie. Het wordt nu uitkijken wie van beiden gelijk gaat krijgen.

Opvallend was daarbij dat de verhandelde volumes opvallend licht bleven, een evolutie die we overigens al geruime tijd vaststellen. De lage verhandelde volumes geven aan dat veel beleggers gewoon niet aanwezig zijn op de beurs. Michael Strauss, strateeg bij Common Fund, wijst er op dat de lage verhandelde volumes op Wall Street het scenario van een nieuwe recessie ondersteunen. De obligatiemarkten wijzen overigens al langer in die richting. Terwijl de beurzen in juni en een deel van juli sterk presteerden, zijn de rendementen op overheidsobligaties blijven dalen. Of met andere woorden: de beurzen houden rekening met een gematigde economische groeivertraging, maar de obligatiemarkten verrekenen al een double-dip recessie. Het wordt nu uitkijken wie van beiden gelijk gaat krijgen.