De verhandelde volumes op de Japanse beurs zijn al een tijdje relatief laag, de volumes op de Nikkei waren maar 20% van het gemiddelde over de afgelopen 30 dagen.

Veel handelaren zijn niet actief vanwege de storm die de oostkust van de Verenigde Staten nadert. Op macro-economisch gebied vielen de vanmorgen gepubliceerde Japanse exportcijfers tegen.

Nog negatief nieuws op macro-economisch gebied

Ook op macro-economisch gebied moest de aandelenmarkt volgens ABN Amro hier en daar negatief nieuws verwerken. De inkoopmanagers-indices in de Eurozone lieten woensdag een verslechtering zien.

Economen hadden juist op een bescheiden herstel gerekend. Uit andere delen van de wereld was het economisch nieuws echter iets beter.

Zo wist een vergelijkbare index in China wel vooruitgang te boeken, ook laten de huizencijfers in de Verenigde Staten positieve signalen zien.

Per saldo moest de AEX volgens ABN Amro deze week wat terrein prijsgeven. Andere westerse beurzen vertoonden een vergelijkbaar beeld. De aandelenbeurzen in Azië kwamen nauwelijks van hun plaats en boekten een minimale winst.

Technisch is het beeld van de AEX momenteel neutraal. De AEX bevindt zich op het moment van schrijven boven de horizontale steun op 325,35. Een veel belangrijkere steun ligt echter op 321,77. Veel opwaarts potentieel is er overigens niet.

De eerste weerstand (top gevormd op 336,54) ligt alweer dichtbij. Wordt iets meer afstand genomen van de waan van de dag, dan blijft het beeld neutraal zolang de koers tussen steun 321,77 en weerstand 340,21 noteert.

De verhandelde volumes op de Japanse beurs zijn al een tijdje relatief laag, de volumes op de Nikkei waren maar 20% van het gemiddelde over de afgelopen 30 dagen. Veel handelaren zijn niet actief vanwege de storm die de oostkust van de Verenigde Staten nadert. Op macro-economisch gebied vielen de vanmorgen gepubliceerde Japanse exportcijfers tegen. Nog negatief nieuws op macro-economisch gebied Ook op macro-economisch gebied moest de aandelenmarkt volgens ABN Amro hier en daar negatief nieuws verwerken. De inkoopmanagers-indices in de Eurozone lieten woensdag een verslechtering zien. Economen hadden juist op een bescheiden herstel gerekend. Uit andere delen van de wereld was het economisch nieuws echter iets beter. Zo wist een vergelijkbare index in China wel vooruitgang te boeken, ook laten de huizencijfers in de Verenigde Staten positieve signalen zien. Per saldo moest de AEX volgens ABN Amro deze week wat terrein prijsgeven. Andere westerse beurzen vertoonden een vergelijkbaar beeld. De aandelenbeurzen in Azië kwamen nauwelijks van hun plaats en boekten een minimale winst. Technisch is het beeld van de AEX momenteel neutraal. De AEX bevindt zich op het moment van schrijven boven de horizontale steun op 325,35. Een veel belangrijkere steun ligt echter op 321,77. Veel opwaarts potentieel is er overigens niet. De eerste weerstand (top gevormd op 336,54) ligt alweer dichtbij. Wordt iets meer afstand genomen van de waan van de dag, dan blijft het beeld neutraal zolang de koers tussen steun 321,77 en weerstand 340,21 noteert.