Maar waarschijnlijk is het te vroeg om te juichen, want er is één factor die niet mee wil. De verhandelde volumes op de beurs van Wall Street zijn momenteel flinterdun en dat is allesbehalve een positief signaal. Een hausse is namelijk alleen maar betrouwbaar wanneer ze gesteund wordt door behoorlijk grote volumes.

Bovendien is de volatiliteit intraday veel groter dan in normale omstandigheden het geval mag zijn. Het volstaat bijvoorbeeld naar de koersevolutie van de aandelen uit de sector biotechnologie te kijken, waar de koersen als jo-jo's op en neer kunnen dansen in een tijdspanne van enkele uren.

Maar waarschijnlijk is het te vroeg om te juichen, want er is één factor die niet mee wil. De verhandelde volumes op de beurs van Wall Street zijn momenteel flinterdun en dat is allesbehalve een positief signaal. Een hausse is namelijk alleen maar betrouwbaar wanneer ze gesteund wordt door behoorlijk grote volumes. Bovendien is de volatiliteit intraday veel groter dan in normale omstandigheden het geval mag zijn. Het volstaat bijvoorbeeld naar de koersevolutie van de aandelen uit de sector biotechnologie te kijken, waar de koersen als jo-jo's op en neer kunnen dansen in een tijdspanne van enkele uren.