De appetijt van de Chinese beleggers voor aandelen bevindt zich op een laag pitje, zoals wordt aangetoond door de verhandelde volumes op de Shanghai Stock Exchange.

Die verhandelde volumes bevinden zich ruim een kwart procent onder het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen.

Ook in Taiwan zijn de verhandelde volumes erg dun. Maar op andere beurzen uit de emerging markets is de situatie nog erger, in Rusland en Mexico liggen de verhandelde volumes respectievelijk 40 en 60% onder het gemiddelde. Veel beleggers hebben blijkbaar de buik vol van de groeimarkten.

De appetijt van de Chinese beleggers voor aandelen bevindt zich op een laag pitje, zoals wordt aangetoond door de verhandelde volumes op de Shanghai Stock Exchange. Die verhandelde volumes bevinden zich ruim een kwart procent onder het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen. Ook in Taiwan zijn de verhandelde volumes erg dun. Maar op andere beurzen uit de emerging markets is de situatie nog erger, in Rusland en Mexico liggen de verhandelde volumes respectievelijk 40 en 60% onder het gemiddelde. Veel beleggers hebben blijkbaar de buik vol van de groeimarkten.