Volgens de Dow Theory mist een hausse die gekenmerkt wordt door lage verhandelde volumes draagkracht. September kan een cruciale maand worden voor de beurzen.

Niet alleen wordt dan een toename van de verhandelde volumes verwacht, bovendien is september traditioneel ook een volatiele maand.

Loopt hausse op haar laatste benen?

Op basis van de charts komt Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson in New York, tot de conclusie dat de huidige hausse op de beurzen op haar laatste benen loopt. Hij ziet signalen dat er een trendommekeer in de maak is en die zou niet beperkt blijven tot de beurzen.

Ook bij de rentevoeten en bij de olieprijs verwacht Ross een omslag. De verhandelde volumes waren al vanaf de start van de huidige rally laag en dat kan volgens hem in geen enkel geval een positief signaal betekenen. Hij gelooft dat de beurskoersen eerder vroeg dan laat gaan terugvallen op hun langetermijngemiddeldes.

Volgens de Dow Theory mist een hausse die gekenmerkt wordt door lage verhandelde volumes draagkracht. September kan een cruciale maand worden voor de beurzen. Niet alleen wordt dan een toename van de verhandelde volumes verwacht, bovendien is september traditioneel ook een volatiele maand. Loopt hausse op haar laatste benen? Op basis van de charts komt Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson in New York, tot de conclusie dat de huidige hausse op de beurzen op haar laatste benen loopt. Hij ziet signalen dat er een trendommekeer in de maak is en die zou niet beperkt blijven tot de beurzen. Ook bij de rentevoeten en bij de olieprijs verwacht Ross een omslag. De verhandelde volumes waren al vanaf de start van de huidige rally laag en dat kan volgens hem in geen enkel geval een positief signaal betekenen. Hij gelooft dat de beurskoersen eerder vroeg dan laat gaan terugvallen op hun langetermijngemiddeldes.