De vergrijzing van de bevolking zal volgens Druckenmiller in de Verenigde Staten een storm veroorzaken die erger wordt als die van 2008. Met name de kosten voor Social Security, Medicare en Medicaid zullen door het plafond vliegen, waardoor het sociaal systeem onbetaalbaar wordt.

De niet-gedekte verplichtingen worden op 211.000 miljard dollar geschat, een bedrag dat de jongeren bankroet zal achterlaten. De waarschuwing heeft uiteraard betrekking op de Verenigde Staten, maar kan zonder veel problemen geëxtrapoleerd worden naar Europa.

De vergrijzing van de bevolking zal volgens Druckenmiller in de Verenigde Staten een storm veroorzaken die erger wordt als die van 2008. Met name de kosten voor Social Security, Medicare en Medicaid zullen door het plafond vliegen, waardoor het sociaal systeem onbetaalbaar wordt. De niet-gedekte verplichtingen worden op 211.000 miljard dollar geschat, een bedrag dat de jongeren bankroet zal achterlaten. De waarschuwing heeft uiteraard betrekking op de Verenigde Staten, maar kan zonder veel problemen geëxtrapoleerd worden naar Europa.