De operationele winst van Philips is over het vierde kwartaal met 50% gestegen tot 875 miljoen, terwijl de nettowinst uitkwam op 154 miljoen euro. Hierbij dient rekening te worden gehouden met een boete opgelegd door de Europese Commissie van 509 miljoen euro.

De vergelijkbare omzet van Philips is over de verslagperiode met 3% gestegen, de free cash flow bedroeg 899 miljoen euro. Er wordt voorgesteld om een dividend van 0,75 euro per aandeel uit te keren.

Frans van Houten, CEO van Royal Philips Electronics, toonde zich tevreden over de verbetering van de operationele prestaties in de verslagperiode. In reactie op de cijfers noteert de koers van Philips ligt lager.

De operationele winst van Philips is over het vierde kwartaal met 50% gestegen tot 875 miljoen, terwijl de nettowinst uitkwam op 154 miljoen euro. Hierbij dient rekening te worden gehouden met een boete opgelegd door de Europese Commissie van 509 miljoen euro. De vergelijkbare omzet van Philips is over de verslagperiode met 3% gestegen, de free cash flow bedroeg 899 miljoen euro. Er wordt voorgesteld om een dividend van 0,75 euro per aandeel uit te keren. Frans van Houten, CEO van Royal Philips Electronics, toonde zich tevreden over de verbetering van de operationele prestaties in de verslagperiode. In reactie op de cijfers noteert de koers van Philips ligt lager.