Selectiebureaus waarschuwen namelijk dat het weinig zin heeft om Chinees te leren. De taal is namelijk zo moeilijk dat het voor een westerling bij wijze van spreken onbegonnen werk is om ze onder controle te krijgen. Daarvoor is een langdurig verblijf in China vereist.

Alleen iemand die drie tot vier jaar in China verblijft, kan uiteindelijk voldoende ervaring opdoen om op een acceptabele manier Mandarijn te leren spreken.

Alex Berghofen, managing partner van HELEX Asia, is van mening die zich op de Chinese markt wil wagen zich beter beperkt tot de traditionele Europese talen. Steeds meer Chinezen spreken op een aanvaardbare manier Engels.

Selectiebureaus waarschuwen namelijk dat het weinig zin heeft om Chinees te leren. De taal is namelijk zo moeilijk dat het voor een westerling bij wijze van spreken onbegonnen werk is om ze onder controle te krijgen. Daarvoor is een langdurig verblijf in China vereist. Alleen iemand die drie tot vier jaar in China verblijft, kan uiteindelijk voldoende ervaring opdoen om op een acceptabele manier Mandarijn te leren spreken. Alex Berghofen, managing partner van HELEX Asia, is van mening die zich op de Chinese markt wil wagen zich beter beperkt tot de traditionele Europese talen. Steeds meer Chinezen spreken op een aanvaardbare manier Engels.