Vergeet goud, koop de 'witte' metalen. Met dit advies verwijst Hoenig natuurlijk naar de platinagroep, op de eerste plaats naar palladium. De platinaprijs is in de afgelopen maanden sterk gestegen, terwijl de palladiumprijs in de buurt van een nieuwe piek voor de afgelopen vijf jaar noteert.

Volgens Hoenig moeten de beleggers gaan waar de actie is en dat is niet bij goud maar bij platina en palladium. Hij verwijst daarbij naar de situatie in Rusland, dat een belangrijke exporteur is van palladium en in mindere mate van platina. Bovendien zal een sterkere economische groei de vraag naar 'witte' metalen doen toenemen, wegens een grotere vraag naar katalysatoren voor wagens.

Vergeet goud, koop de 'witte' metalen. Met dit advies verwijst Hoenig natuurlijk naar de platinagroep, op de eerste plaats naar palladium. De platinaprijs is in de afgelopen maanden sterk gestegen, terwijl de palladiumprijs in de buurt van een nieuwe piek voor de afgelopen vijf jaar noteert. Volgens Hoenig moeten de beleggers gaan waar de actie is en dat is niet bij goud maar bij platina en palladium. Hij verwijst daarbij naar de situatie in Rusland, dat een belangrijke exporteur is van palladium en in mindere mate van platina. Bovendien zal een sterkere economische groei de vraag naar 'witte' metalen doen toenemen, wegens een grotere vraag naar katalysatoren voor wagens.