Vergeet goud, koop de ‘witte’ metalen

De goudprijs heeft aanvankelijk nauwelijks gereageerd op de Iraakse crisis. Er was een korte opstoot van de goudprijs, maar uiteindelijk bleek het nogmaals loos alarm te zijn. Tot het goud gisteren plots fors duurder werd. Jonathan Hoenig van de Capitalist Pig Hedge Fund is niettemin van mening dat er zich momenteel andere kansen aanbieden dan goud.

Vergeet goud, koop de ‘witte’ metalen. Met dit advies verwijst Hoenig natuurlijk naar de platinagroep, op de eerste plaats naar palladium. De platinaprijs is in de afgelopen maanden sterk gestegen, terwijl de palladiumprijs in de buurt van een nieuwe piek voor de afgelopen vijf jaar noteert.

Volgens Hoenig moeten de beleggers gaan waar de actie is en dat is niet bij goud maar bij platina en palladium. Hij verwijst daarbij naar de situatie in Rusland, dat een belangrijke exporteur is van palladium en in mindere mate van platina. Bovendien zal een sterkere economische groei de vraag naar ‘witte’ metalen doen toenemen, wegens een grotere vraag naar katalysatoren voor wagens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content