Hiermee worden de Europese probleemlanden bedoeld, hoewel aan dit lijstje ook Cyprus zou toegevoegd moeten worden. Volgens Saxo Capital Markets moet er nu een nieuw letterwoord geïntroduceerd worden. FFEM zou dan staan voor Fragile 5 Emerging Markets.

Het betreft meer bepaald Brazilië, Indië, Zuid-Afrika, Indonesië en Turkije. Het betreft vijf landen die in toenemende mate met grote problemen geconfronteerd worden, met als gemeenschappelijk kenmerk een deficiet op de handelsbalans. De FFEM kunnen in de loop van dit jaar het slachtoffer worden van de tapering-politiek van de FED.

Hiermee worden de Europese probleemlanden bedoeld, hoewel aan dit lijstje ook Cyprus zou toegevoegd moeten worden. Volgens Saxo Capital Markets moet er nu een nieuw letterwoord geïntroduceerd worden. FFEM zou dan staan voor Fragile 5 Emerging Markets. Het betreft meer bepaald Brazilië, Indië, Zuid-Afrika, Indonesië en Turkije. Het betreft vijf landen die in toenemende mate met grote problemen geconfronteerd worden, met als gemeenschappelijk kenmerk een deficiet op de handelsbalans. De FFEM kunnen in de loop van dit jaar het slachtoffer worden van de tapering-politiek van de FED.