Het deed Nico Pantelis van Slim Beleggen vermoeden dat de Chinese economie weer aan het aantrekken was, waar hij al bij eerdere omstandigheden op had gehint. Nu blijkt dat er opnieuw een handelsoverschot is geboekt door de Chinezen van 5,3 miljard dollar, waarbij de export in maart met bijna 9 procent was gestegen tegen iedere verwachting in. Maar ook de import blijft verder aantrekken (+5,3 procent in maart).

Scenario harde landing kan opgeborgen

Het scenario van een harde landing van de Chinese economie kunnen de critici nu wel opbergen. Meer nog, zelfs aan de afkoeling lijkt een einde te komen. Alhoewel de autoriteiten in China eerder de groeiverwachtingen neerwaarts hadden bijgesteld tot 7,5 procent voor 2012, ziet het er naar uit dat deze verwachtingen met gemak behaald zullen worden. Het zijn cijfers waar het Westen enkel van kan dromen!

Rekeninghoudend met bovenstaande gegevens hebben beleggers een heel donker scenario verrekend in de koersen. Chinese aandelen zijn naar de mening van Pantelis te zwaar afgestraft en klaar voor een come-back rally!

Het deed Nico Pantelis van Slim Beleggen vermoeden dat de Chinese economie weer aan het aantrekken was, waar hij al bij eerdere omstandigheden op had gehint. Nu blijkt dat er opnieuw een handelsoverschot is geboekt door de Chinezen van 5,3 miljard dollar, waarbij de export in maart met bijna 9 procent was gestegen tegen iedere verwachting in. Maar ook de import blijft verder aantrekken (+5,3 procent in maart). Scenario harde landing kan opgeborgen Het scenario van een harde landing van de Chinese economie kunnen de critici nu wel opbergen. Meer nog, zelfs aan de afkoeling lijkt een einde te komen. Alhoewel de autoriteiten in China eerder de groeiverwachtingen neerwaarts hadden bijgesteld tot 7,5 procent voor 2012, ziet het er naar uit dat deze verwachtingen met gemak behaald zullen worden. Het zijn cijfers waar het Westen enkel van kan dromen! Rekeninghoudend met bovenstaande gegevens hebben beleggers een heel donker scenario verrekend in de koersen. Chinese aandelen zijn naar de mening van Pantelis te zwaar afgestraft en klaar voor een come-back rally!