Jim Rickards, senior managing director bij Tangent Capital Partners, is nochtans van mening dat er niets nieuws onder de zon is. Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, zit volgens Rickards al jarenlang in de zakken van de Amerikaanse spaarders.

Hoe doet Bernanke dat? Heel eenvoudig, door de rente kunstmatig laag te houden lopen de spaarders rente op hun spaargeld mis.

In de huidige fase van het economisch herstel zou de basisrente 2 tot 3% moeten bedragen, zodat de spaarders over de afgelopen jaren al een groot bedrag aan rente-inkomsten misliepen.

Jim Rickards, senior managing director bij Tangent Capital Partners, is nochtans van mening dat er niets nieuws onder de zon is. Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, zit volgens Rickards al jarenlang in de zakken van de Amerikaanse spaarders. Hoe doet Bernanke dat? Heel eenvoudig, door de rente kunstmatig laag te houden lopen de spaarders rente op hun spaargeld mis. In de huidige fase van het economisch herstel zou de basisrente 2 tot 3% moeten bedragen, zodat de spaarders over de afgelopen jaren al een groot bedrag aan rente-inkomsten misliepen.