Dat is de mening van Marc Chandler, global head of currency strategy bij Brown Brothers Harriman, die zodoende niet gelooft dat de VS met een echte begrotingscrisis geconfronteerd gaan worden.

De Europese landen zijn volgens Chandler te klein, rekening gehouden met de omvang van hun banken en rekening gehouden met de schuldenbergen die ze hebben opgebouwd.

Chandler verwijst als voorbeeld naar Portugal, waar de economie in meer dan 10 jaar niet is gegroeid. Het land heeft om zijn economische tekortkomingen de overheidsschuld uit de hand laten lopen en dat zal de VS niet overkomen.

Dat is de mening van Marc Chandler, global head of currency strategy bij Brown Brothers Harriman, die zodoende niet gelooft dat de VS met een echte begrotingscrisis geconfronteerd gaan worden. De Europese landen zijn volgens Chandler te klein, rekening gehouden met de omvang van hun banken en rekening gehouden met de schuldenbergen die ze hebben opgebouwd. Chandler verwijst als voorbeeld naar Portugal, waar de economie in meer dan 10 jaar niet is gegroeid. Het land heeft om zijn economische tekortkomingen de overheidsschuld uit de hand laten lopen en dat zal de VS niet overkomen.