Voormalig CBO directeur Douglas Holtz-Eakin, nu president van het American Action Forum, verwijst in dat verband al naar de problemen rond het onderwijs. De kwaliteit van het onderwijs in de VS laat duidelijk te wensen over.

Dat betekent dat veel jonge Amerikanen simpelweg de juiste opleiding niet krijgen om banen te krijgen die van blijvende aard zijn. Er moet dus meer worden geïnvesteerd in wiskunde en wetenschap.

Douglas Holtz-Eakin is van mening dat hiervoor een mentaliteitswijziging is vereist, het is niet zozeer een kwestie van geld. De VS besteden, rekening gehouden met de inflatie, nu al twee keer meer per leerling dan 20 jaar geleden.

De VS hebben wel behoefte aan betere en vooral meer gemotiveerde leraars, aldus Douglas Holtz-Eakin. Daarnaast moeten oudere werknemers bereid zijn om zich te herscholen. Uiteindelijk wijken de Amerikaanse problemen dus niet zo veel af van de Europese.

Voormalig CBO directeur Douglas Holtz-Eakin, nu president van het American Action Forum, verwijst in dat verband al naar de problemen rond het onderwijs. De kwaliteit van het onderwijs in de VS laat duidelijk te wensen over. Dat betekent dat veel jonge Amerikanen simpelweg de juiste opleiding niet krijgen om banen te krijgen die van blijvende aard zijn. Er moet dus meer worden geïnvesteerd in wiskunde en wetenschap. Douglas Holtz-Eakin is van mening dat hiervoor een mentaliteitswijziging is vereist, het is niet zozeer een kwestie van geld. De VS besteden, rekening gehouden met de inflatie, nu al twee keer meer per leerling dan 20 jaar geleden. De VS hebben wel behoefte aan betere en vooral meer gemotiveerde leraars, aldus Douglas Holtz-Eakin. Daarnaast moeten oudere werknemers bereid zijn om zich te herscholen. Uiteindelijk wijken de Amerikaanse problemen dus niet zo veel af van de Europese.